Deputatie keurt ‘Wonen aan het water’ in Wervik goed

Redactie KW

De Deputatie heeft het Gemeentelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) Koestraat definitief goedgekeurd. Eerder deed ook al de gemeenteraad dat. Langsheen de Leie is er daardoor mogelijkheid voor een twintigtal nieuwe woongelegenheden. Het gaat om een gebied van iets meer dan één hectare.

“Nu kunnen de privé-eigenaars zelf initiatief nemen om die zone voor ‘wonen aan het water’ te ontwikkelen”, zegt schepen Hendrik Ingelbeen (CD&V).

Verkavelen

“Aanvankelijk was dat daar een bedrijvenzone voor KMO’s en wordt het nu dus een woonzone. Aangezien de stad geen eigenaar is en ook niet zal onteigenen, ligt het initiatief volledig in handen van de particuliere eigenaars. Ik ben op de hoogte van twee eigenaars die in onderhandeling zijn om hun stuk te verkavelen. Ik hoop dat er snel iets kan ontwikkeld worden. Een concrete aanvraag tot verkaveling hebben we nog niet ontvangen.”

20 woongelegenheden

“Door de goedkeuring van dat GRUP liggen alle mogelijkheden om te ontwikkelen open. In die zone zijn er meerdere eigenaars. Niet iedereen is geïnteresseerd om zijn grond te verkopen. Er zijn eigenaars die hun grond zelf gebruiken. De eerste stap is nu het opmaken van een verkavelingsplan. Als alles wordt ontwikkeld, dan komen we aan een twintigtal woongelegenheden.”

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier