Dentergem heeft weer ambachtelijke brouwerij

Redactie KW

Dentergem heeft opnieuw een eigen ambachtelijke brouwerij. Brouwerij De Bie verhuisde van de Westhoek naar een gerenoveerde hoeve in Wakken. Als bezoeker kan je er het volledige brouwproces volgen van het hoppeveld tot de botteling. En er kan natuurlijk ook geproefd worden.

Bierkenners die houden van een authentiek streekbiertje kunnen voortaan terecht in Wakken bij Dentergem. De brouwerij De Bie, die vroeger gevestigd was in Watou en later verhuisde naar Loker, vindt in de hoeve ‘Hof ter Linden’ een nieuw onderkomen.

“Het bier wordt hier echt gebrouwen,” zegt Nicolas Debie. “De wort gaat in de ketel voor het bier. De draft gaat naar de Limousinfokkerij, dat is rijkelijk eten voor de dieren. Bij de fokkerij hoort ook de hoeveslagerij, en zo is de cirkel rond.”

Eindelijk weer bierbrouwen in Dentergem

Behalve om te proeven kunnen bezoekers hier ook terecht voor een bezoek aan het hoppeveld en een klein museum. Na het verdwijnen van brouwerij Riva, die eind 2007 failliet ging, heeft Dentergem opnieuw een ambachtelijke brouwerij. Tot grote tevredenheid van het gemeentebestuur, want de site past in zijn toeristisch beleid.

“Tussen Poelberg en deze site zijn we bezig met de uitbouw van de Meikensbossen die in oktober officieel opengesteld worden. Zijn we volop bezig met de werken aan het provinciaal domein de Baliekouter, waar er ook een café en kinderboerderij en streekbezoekerscentrum komt. Men is bezig met de restauratie van de molen. Het historisch dorpcentrum van Wakken. Als we alles samen nemen, hebben we een pak toeristische attracties,” licht burgemeester Koenraad Degroote toe.

Brouwerij De Bie brouwt enkel bier van hoge gisting.

(SG/JV)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier