Denolf en Phlypo schuldig aan moordpoging Josse Gilis

Redactie KW

De jury van het West-Vlaamse hof van assisen heeft donderdagavond de 41-jarige Peter Denolf uit Lichtervelde en de 41-jarige Iris Phlypo uit Roeselare schuldig bevonden aan moordpoging met 7 tegen 5.

Het hof heeft zich nadien aangesloten bij de jury. Denolf schoot op 16 september 2006 op de carpoolparking aan de oprit van de E403 in Izegem tweemaal op Josse Gilis, de ex-vriend van Phlypo. Hij overleefde dankzij de tussenkomst van de hulpdiensten. De opdracht om te schieten kwam van Phlypo.

De verdediging had donderdag gepleit om de beschuldiging om te zetten naar opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met blijvende invaliditeit. Phlypo zou Denolf enkel hebben bevolen haar ex-vriend een lesje te leren. Het eerste schot zou accidenteel zijn afgevuurd omdat het slachtoffer zich anders gedroeg dan gepland. Daarop vuurde Denolf in paniek een tweede keer zodat hij kon vluchten. Als de versie van de verdediging werd gevolgd, riskeerden beide beschuldigden maximum 10 jaar opsluiting.

De pleidooien over de strafmaat vinden vrijdag plaats. Het openbare aanklager kondigde donderdag aan dat hij 20 jaar zal vorderen voor Iris Phlypo omdat zij het brein van de feiten was. Voor haar ex-buurman die gevoelens voor haar had en de feiten blindelings uitvoerde, zal hij 15 jaar vorderen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier