Dendermonde: Blankenbergenaar verzamelde al 110.000 steunbetuigingen via Facebook

Een man uit Blankenberge bracht al 107.000 steunbetuigingen samen op Facebook
Redactie KW

Meer dan 100.000 steunbetuigingen heeft een man uit Blankenberge ontvangen na het drama in de kinderopvang in Dendermonde. De man opende vrijdagmiddag een groep op de netwerksite Facebook. Op amper een uur tijd hadden al meer dan duizend mensen hun steun betuigd. Het hele weekend door kwamen op de site massaal reacties binnen. Vandaag staat de teller op meer dan honderdduizend.

Net als zovelen was Kenneth Algeo uit Blankenberge geschokt toen hij het nieuws van het drama in Dendermonde vernam. Hij wou iets doen en opende een steunbetuigingspagina op het netwerk Facebook. Hij had een 500-tal reacties verwacht, maar de steunbetuigingen stroomden binnen.

“Voor mij was dat een grote verrassing. Als vader van drie kinderen wou ik iets doen. Er is massaal op gereageerd door Belgen en wereldwijd,” zegt Kenneth.

Na het weekend stond de teller op 85.000, nu zijn het er al meer dan 108.000. Sommigen vinden hem mediageil en kunnen zijn initiatief niet waarderen, maar het merendeel van de berichten zijn heel positief.

“Er zijn reacties van nabestaanden van de slachtoffers die het op prijs stellen. Die mensen zijn mij dankbaar. Ik verwacht van niemand dankbaarheid, het is gewoon iets uit mijn hart,” zegt Kenneth Algeo.

Kenneth werkte bij Case New Holland in Zedelgem. Maar door de economische crisis werd hij ontslagen. Hij wil zijn tijd thuis nuttig invullen. Kenneth hoopt dat het grote samenhorigheidsgevoel dat nu onder de mensen leeft, ook zichtbaar wordt.

“Er is een grote vraag om overmorgen witte lintjes aan fietsen, ramen, dakpannen te hangen. Ik doe een oproep naar mensen die ik kan bereiken, probeer woensdag, overmorgen, te vertrekken naar je werk of school of vereniging en hang een wit lintje aan je jas.”

Kenneth denkt er over na om een optocht in Brussel in te richten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier