Demetshuis in Sint-Baafs-Vijve ook genomineerd voor Publieksprijs Museumprijs

© Foto : André Demetshuis
Redactie KW

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen nomineert het André Demedtshuis uit Sint-Baafs-Vijve voor de Publieksprijs van de Museumprijs 2013.

Daarmee krijgt het André Demedtshuis, dat in 2011 en 2012 een grondige renovatie en vernieuwing onderging, een extra erkenning. “Het is fantastisch dat ons vrijwilligerswerk om het André Demedtshuis een nieuwe dynamiek te geven gewaardeerd wordt”, zeggen Bert De Smet, Alexander Demoor en Nick Krekelbergh, vrijwilligers bij het André Demedtshuis . “We zijn een klein museum en kunstencentrum, maar bereiken toch steeds meer mensen uit de ruime regio en zelfs sommige verre uithoeken van Vlaanderen dankzij de combinatie permanent museum en wisselende expo’s, zeker na de vernieuwing van huis en museum”.

Ons Erfdeel

Het André Demedtshuis is een cultuur- en kunstencentrum, gelegen aan de oude Leie-arm in Sint-Baafs-Vijve. Het huis is genoemd naar Vlaams schrijver en cultuurpromotor André Demedts die o.a. aan de wieg stond van Vlaams-Nederlands cultuurtijdschrift Ons Erfdeel. Stemmen voor het André Demedtshuis kan via www.museumprijs.be/publieksprijs-2013 De winnaars worden begin juni bekend gemaakt

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier