DEME zoekt op jobdag in Oostende vijfhonderd werknemers

Redactie KW

Baggergroep DEME, die ook heel actief is in Oostende, zoekt nog voor dit jaar vijfhonderd nieuwe werknemers, bovenop de 4.200 medewerkers die het bedrijf nu al wereldwijd in dienst heeft. DEME is daarmee aardig op weg om in enkele jaren zijn personeelsbestand bijna te verdubbelen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen vrijdag.

De holding DEME groeide volledig uit zijn baggerpoot Dredging, maar ontwikkelde de voorbije twintig jaar een waaier van ondersteunende en aanvullende bedrijven, gaande van specifieke bouwactiviteiten op zee over kabelleggers en milieu tot mijnbouw op de zeebodem. Woensdag nog stelde Deme zijn nieuwe werkschip Neptune voor. Dat schip zal vanuit Oostende uitvaren met turbines en wieken om die te gaan installeren op de Thorntonbank 30 kilometer ver in zee.

Jobdag

Om de snelle vlootuitbreiding van de jongste jaren én de goed gevulde orderportefeuille te kunnen opvolgen, staan nu opnieuw zowat 500 aanwervingen in de steigers. Het gaat om pakweg 300 jobs aan de wal en 200 aan boord van schepen en werktuigen. Bij de walfuncties wordt vooral gemikt op ingenieurs, maar ook op financiële specialisten en administratieve krachten.

DEME organiseert vandaag een jobdag in Oostende.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier