Delphine De Brabandere is eerste Miss KLJ West-Vlaanderen

Redactie KW

We hebben er in onze provincie een miss-verkiezing bij: Miss KLJ West-Vlaanderen. De landelijke jeugdvereniging gaat daarbij op zoek naar het meest creatieve en ondernemende meisje van West-Vlaanderen. Het idee voor de opmerkelijke miss-verkiezing komt voor één keer niet van Missmaker Ignace Crombé, maar van de jongens van KLJ Vivenkapelle, bij Damme.

5 schapen naar het hok met de meeste punten drijven; het is één van de opdrachten waar de kandidates van Miss KLJ West-Vlaanderen mee kunnen scoren bij de jury. Geen bikiniparade of modeshow dus bij deze verkiezing. Onder de noemer: echte schoonheid zit vanbinnen, gaat KLJ op zoek naar een Miss die meer troeven heeft dan alleen haar uiterlijk.

Delphine De Brabandere

“Ze moet creatief zijn en van aanpakken weten. En natuurlijk moet ze iets over de landbouw weten, want het is KLJ hé”, zegt Jeroen Keereman van de KLJ. Delphine De Brabandere blijkt als beste in dat plaatje te passen en ze is dan ook verkozen tot de eerste Miss KLJ West-Vlaanderen.

Met de ludieke missverkiezing wil KLJ zich ook in de kijker werken. Met 80 afdelingen en bijna 5.000 leden in onze provincie wordt de jeugdvereniging nog te vaak gezien als het kleine en minder bekende broertje van Chiro of Scouts. (TN)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier