Dell’anno moet mogelijk sluiten wegens niet betaalde schulden

Redactie KW

Restaurant Dell’Anno in Kortrijk blijft voor beroering zorgen. De uitbaters dreigen hun zaak zelfs te moeten sluiten, nu blijkt dat ze nog 130.000 euro moeten betalen aan de stad, die eigenaar is van het gebouw. Het schepencollege beslist morgen over verdere stappen, maar sluit niet uit dat ze via de rechtbank de overeenkomst met Dell’Anno laat verbreken.

Het verhaal van restaurant Dell’Anno is een parcours met veel hindernissen. Nog voor de start van het tv-programma ‘Mijn Restaurant’ liet Kortrijk de werken in De Oude Dekenij stilleggen, omdat het pand beschermd is en VTM niet over de nodige vergunningen beschikte. Ook na de overwinning van Claudio en Gaëlle werden aanpassingswerken tot drie keer toe stilgelegd omdat er problemen waren met de vergunningen.

En nu is er dus weer hommeles. Dell’Anno moest tegen Nieuwjaar 100.000 euro bankwaarborg betalen aan de stad, maar dat is nog niet gebeurd. En ook de 30.000 euro erfpacht voor dit jaar staat nog niet op de rekening van de stad. Het schepencollege beslist morgen hoe het verder moet, maar een een rechtszaak is niet uitgesloten. In het slechtste geval moet Dell’Anno het pand aan de Sint-Maartenskerk verlaten. Bij Dell’Anno wil niemand reageren.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier