Delirium Bluesfestival verhuist naar Lichtervelde

Redactie KW

Het Delirium Bluesfestival verkast na vijftien edities van Handzame naar Lichtervelde. Organisator Dominiek Hemeryck, die sinds kort een nieuw café uitbaat in Lichtervelde, voelt zich tekortgedaan door het Kortemarkse gemeentebestuur.

Het Delirium Bluesfestival werd vijftien jaar geleden als een kleinschalig evenement boven de doopvont gehouden in de schoot van swingcafé Delirium in Handzame. Het groeide uit tot een gerespecteerd bluesfestival, zeker toen de dorpsgenoten van Handzame Blues Festival het voor bekeken hield en zaakvoerder Dominiek Hemeryck de bluesfakkel zo kon overnemen. Na veertien edities verhuisde het festival dit jaar naar OC De Kouter in Kortemark – Dominiek had kort voordien zijn café verlaten – maar na de avond van Hemelvaartsdag vorige week heeft de organisator de buik vol van Kortemark.

“Financieel is het niet langer haalbaar om in Handzame verder te doen. In mijn Ierse pub in Lichtervelde kwam ik in contact met Steven Bogaert van vzw Mid-Live-Rock. Bedoeling is dat we met de vzw gaan samenwerken voor de organisatie van een nieuw festival, dat niet per se meer op Hemelvaart zal vallen en dat zich ook niet langer zal binden aan de blues alleen. Het is allemaal nog erg pril en pas komende vrijdag gaan we de mogelijkheden op een rijtje zetten, maar de intenties zijn er alvast langs weerszijden.” (FJA)

Uitgebreide versie in de Krant van West-Vlaanderen (Weekbode Torhout) van vrijdag 29 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier