Dekeyzer voorzitter-af bij Houtlandse Milieuvereniging

Redactie KW

Na bijna vier jaar zet Kris Dekeyzer een (kleine) stap opzij in de plaatselijke milieubeweging. Sinds kort is hij niet langer voorzitter van de Houtlandse Milieuvereniging (HMV), die als vzw drie plaatselijke organisaties overkoepelt : de Houtlandse Milieugroep (HMG) uit Torhout, Natuurpunt Inzicht uit Zedelgem en De Ruidenberg uit Koekelare. Hij blijft wél voorzitter van de HMG, die hij intussen al acht jaar leidt.

Ad interim wordt Kris als HMV-voorzitter opgevolgd door Torhoutenaar Marc Decorte, bestuurslid van de Houtlandse Milieugroep. Het is de bedoeling om binnenkort een nieuwe voorzitter voor de milieukoepel te kiezen, eventueel nu eens een vertegenwoordiger van Natuurpunt Inzicht of De Ruidenberg.

Kris blijft wel voorzitter van de Houtlandse Milieugroep (HMG), die jaarlijks tal van gratis activiteiten organiseert : van natuurwandelingen tot voordrachten en leerrijke uitstappen.

HMV-voorzitter ad interim Marc Decorte zwaait Kris Dekeyzer lof toe. „Kris zet een stap opzij, maar verlaat onze beweging zeker niet”, aldus Marc. „Zonder zijn dossierkennis, zijn gedrevenheid en zijn inzet zou de HMV nooit gestaan hebben waar ze nu staat.”

(Johan Sabbe)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Weekbode Torhout) van 23 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier