Deken Marc Gesquière uit Kortrijk nog steeds spoorloos

Redactie KW

UPDATE – In Kortrijk hebben de speurders nog steeds geen spoor van de verdwenen pastoor-deken Marc Gesquière. De man werd voor het laatst opgemerkt toen hij op zondag, 20 februari zijn vader bezocht in het rusthuis. Sindsdien is hij spoorloos.

“Er is op dit moment geen enkel spoor en ook geen enkel element dat wijst op een misdrijf”, zegt parketwoordvoerster Karlien Ververken. “Dit laat alle opties open, we hebben totaal geen idee wat er zou kunnen gebeurd zijn.” De 60-jarige Marc Gesquière is een bekend figuur in Kortrijk, maar het onderzoek door de recherche van de lokale politie heeft nog niets opgeleverd. Sommigen spreken van een ontvoering, anderen van een wanhoopsdaad. Nog anderen wijzen in de richting van de vorige pastoor van Bellegem. Die werd destijds afgeperst door een Oost-Europese bende die op de hoogte was van zijn seksuele uitspattingen. De deken had de Bellegemse pastoor toen geld gegeven zonder te weten dat het als zwijggeld moest dienen.

Bidden

In alle kerken van het decanaat van Kortrijk werd een mededeling voorgelezen over de mysterieuze verdwijning. Aan de parochianen werd opgeroepen om te bidden om Gods Zorg voor deken Marc Gesquière.

Voorlopig geen opsporingsbericht

Het parket van Kortrijk zal vandaag (maandag) dan toch geen opsporingsbericht verspreiden. “De zaak kreeg al genoeg aandacht in de media,” zegt Ververken.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier