Deken Marc Gesquière al sinds maandag vermist

Redactie KW

Het parket van Kortrijk onderzoekt de onrustwekkende verdwijning van de Kortrijkse deken Marc Gesquière. Die is sinds zondagavond spoorloos. Over de precieze omstandigheden van de verdwijning is nog geen informatie.

Zaterdagavond woonde de 60-jarige deken nog een viering bij in Kortrijk en op zondag ging hij zelf nog voor in een eucharistieviering. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de man. Maandag werd hij verwacht op een vergadering maar daar kwam hij niet opdagen. Omdat niemand Gesquière kon bereiken, werd de politie ingelicht.

Onrustwekkende verdwijning

Het parket nam de zaak over en bevestigt dat het om een verdachte verdwijning gaat. Er is ondertussen ook al een zoekactie georganiseerd. Over de omstandigheden van de verdwijning is nog niets bekend maar gevreesd wordt dat de verdwijning een oorzaak heeft in de privésfeer, al wil niemand daar expliciet iets over kwijt. Ook het parket van Kortrijk blijft karig met commentaar omdat het “het verder verloop van het onderzoek niet in gevaar wil brengen”.

Link met escapades pastoor Bellegem?

Marc Gesquière kwam vorig jaar ook in het nieuws omdat hij de 75-jarige pastoor van Bellegem geld gaf om onder meer een gestolen kelk terug te kopen. De pastoor werd achteraf zelf beschuldigd van de diefstal van de kelk, maar ook van een computer en het ingezamelde geld voor Broederlijk delen. De pastoor gaf het geld van zijn diefstallen aan een Kosovaar die dreigde zijn uitbundige seksleven openbaar te maken. De Kosovaar kreeg in totaal 100.000 euro en een wagen van de pastoor. Mogelijk heeft de verdwijning van de deken iets met dit dossier te maken.

Marc Gesquière is afkomstig uit Ieper. Sinds 2000 is hij deken in Kortrijk. Daarvoor was Gesquière al 16 jaar priester, onder meer in Bredene.

(LD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier