Defensie lanceert rekruteringsoffensief aan de kust

Redactie KW

Defensie zal deze zomer prominent aanwezig zijn aan de kust om jonge mensen warm te maken voor een job bij een van haar diensten. Daarbij wordt zeer gericht gerekruteerd, omdat er gezocht wordt naar personeel voor zeer specifieke functies.

Eén van de middelen die zal worden ingezet, is een in camouflagekleuren beschilderde kusttram. De beelden aan de buitenkant tonen de hoogtechnologische aspecten van het werk bij defensie. Op acht dagen in juli en augustus zal de tram ook worden bemand door tweetalig rekruteringspersoneel. Jonge militairen zullen tijdens de tramreis hun leeftijdsgenoten aanspreken over de beschikbare jobs.

Vacatures

De dalende trend van het aantal inschrijvingen voor een job bij Defensie is de jongste twee jaar omgebogen. Vorig jaar schreven zich, zonder de vrijwilligers mee te tellen, 8.050 mensen in. Toch zijn nog niet alle jobs ingevuld. Er blijven 41 plaatsen over voor officieren (master) en 23 plaatsen voor onderofficieren (bachelor). Voor matrozen en soldaten zijn er nog 432 jobs onmiddellijk vacant. In 2012 worden meer dan 1.500 nieuwe militairen gezocht. Op termijn worden het er meer dan 2.000.

“De jongste hervorming bij defensie is achter de rug”, beklemtoont minister Pieter De Crem. “Nu is er opnieuw plaats voor nieuwe mensen. We gaan de jonge mensen vertellen hoe uitdagend en aantrekkelijk een job bij defensie is. Daarenboven gaat het om goed betaalde jobs als we vergelijken met andere overheidsdiensten.”

Acties op evenementen

Naast de actie met de kusttram zullen ook bijzondere rekruteringsacties worden gehouden tijdens de Airshow in Koksijde, de Vlootdagen in Zeebrugge en tijdens de Vierdaagse van de IJzer.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier