Defensie AA Gent Ladies kleurt West-Vlaams

29/02/16 om 11:03 - Bijgewerkt om 11:03

Met Bieke Vandenbussche (Zonnebeke), Jody Vangheluwe (Harelbeke) en Pauline Windels (Anzegem) spelen drie provinciegenoten bij het team van AA Gent dat in de Superleague aantreedt.

Defensie AA Gent Ladies kleurt West-Vlaams

V.l.n.r.: Bieke Vandenbussche, Jody Vangheluwe en Pauline Windels. © GF

AA Gent staat momenteel vierde in de hoogste Belgische voetbalafdeling bij de vrouwen. Het telt vijf punten meer dan het nummer vijf Genk en heeft met nog twee matchen voor het einde van de reguliere competitie - bij de dames spelen er maar vier teams play-off 1 - de sleutel voor deelname aan play-off 1 in handen. Genk moet zijn twee matchen nog alle twee winnen, terwijl Gent geen punten meer mag pakken. Wat wel realistisch kan zijn, want Gent speelt in zijn resterende twee matchen nog tegen Anderlecht en Standard, de autoritaire nummers één en twee.

"De mentaliteit is anders nu, beter ook", verwijst Bieke Vandenbussche naar de trainerswissel die begin november vorig jaar werd doorgevoerd bij Gent. De 18-jarige Zonnebeekse verdedigende middenvelder maakte in het tussenseizoen de overstap van Club Brugge naar AA Gent. "We voetballen ook beter. Ik denk dat de toekomst er rooskleurig uitziet", aldus Bieke.

"We zijn inderdaad niet slecht bezig", bevestigt Pauline Windels (20), die Anzegemse roots heeft en centraal in de defensie staat. "We zijn nog volop in de running voor deelname aan play-off 1 en ik denk wel dat we daarin moeten kunnen slagen. Of dat belangrijk is voor AA Gent? Absoluut. Een Europees ticket bemachtigen zal allicht moeilijk worden. Wij zitten qua niveau ook nog net onder de toppers Lierse, Anderlecht en Standard, drie clubs die niet toevallig boven ons geklasseerd staan."

Net als Bieke Vandenbussche kwam ook Jody Vangheluwe, die afkomstig is uit Harelbeke en als rechtsachter opereert, over van Club Brugge. Jody is jeugdinternational. "Ik maak voorlopig deel uit van de nationale U19, maar hoop om in de toekomst voor de Red Flames te mogen aantreden. En ik lonk ook naar het buitenland. Vooral Duitsland spreekt me aan, maar ik zou ook niet nee zeggen tegen de Zweedse, Engelse, Nederlandse of Franse competitie."

"Dat voetbal een mannensport is, vind ik larie. Je kunt het gewoonweg niet vergelijken", aldus Vangheluwe. "Vrouwenvoetbal is ook mooi, maar dan op een andere manier. Bij ons gaat het er veel verfijnder aan toe, vriendschappelijker ook. Wij hebben meer respect voor elkaar."

De dames van AA Gent kunnen echter niet mee profiteren van de hype die nu al maandenlang rond het Gentse herenteam heerst. "Wij ervaren dat inderdaad veel minder", bevestigt Pauline. "Als we flyers uitdelen en echt veel moeite doen, dan kunnen we al eens wat meer volk lokken. Maar meestal blijft het gewoon bij familieleden en kennissen die komen supporteren."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!