Deerlijk neemt afscheid van verongelukte brandweerman

Redactie KW

In de hoofdkerk van Deerlijk is zaterdag afscheid genomen van Wouter Vancraeynest, de 33-jarige brandweerman die een week geleden verongelukte tijdens een dienstopdracht op de E17 in Deerlijk. Er was een massa volk aanwezig.

Van in de vroege ochtend kwamen delegaties van brandweerkorpsen aan in Deerlijk. Beroepshalve werkte Wouter hij bij de hupdiensten in Gent. De delegatie uit de Arteveldestad was zeer groot.

Een afgevaardigde van de koning en provinciegouverneur Breyne voerden de lange rij rouwenden aan. Aan de kerk lag een massa bloemen en gedenksteentjes.

Teamspeler

Een uur voor de uitvaart zat de kerk vol. Het plaatselijke en Gentse korps begeleidde de rouwstoet vanuit de kazerne naar de kerk. Bij het begin van de uitvaartdienst legde een vertegenwoordiger van de Minister van Binnenlandse Zaken de medaille ‘Burgerlijk Kruis 1ste klasse voor moed en zelfopoffering’ op de kist. Bevelhebber Vandevoorde (Gent) omschreef Wouter als leergierig, stressbestendig en een echte teamspeler.

Inzet

Pastoor Michiel Declercq vroeg de aanwezigen het werk van Wouter verder te zetten. „Uw inzet voor de” gemeenschap zal ons aansporen om goede en dienstvaardige mensen te zijn.”

Burgemeester Claude Croes wees op de stiptheid en alertheid van Wouter en bevelhebber Claude Coucke zei geëmotioneerd dat veel recente realisaties in het korps mee de ‘handtekening’ van Wouter dragen.

Vriendin Malaika sprak op het einde van de viering over de mooie tijd met haar Wouter. „Hoe moet ik nu verder zonder jou?” schreef zij op het gedachtenisprentje.

Na de dienst, die ruim anderhalf uur duurde, ging het in stoet naar de begraafplaats. Honderden brandweermannen vergezelden Wouter en de rouwende familie en vrienden.

Wouter Vancraeynest kwam vorige week zaterdagochtend om toen hij met een ploeg van het Deerlijkse brandweerkorps op de E17 signalisatie aan het plaatsen was bij een ongeval. De brandweerman werd daarbij dodelijk gegrepen door een ander voertuig, waarvan de inzittenden ook omkwamen.

(MVD, foto’s MVD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Kortrijks Handelsblad en Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier