Deelnemers Blankenbergse Tweedaagse Voettocht moeten niet meer stoppen voor controle

Redactie KW

Na de recordopkomst voor de Tweedaagse Voettocht in Blankenberge vorig jaar hebben de organisatoren dit jaar hun toevlucht gezocht tot de technologie om filevorming bij de controlepunten te vermijden. De wandelaars zullen dit jaar niet langer moeten stoppen aan de controleposten. Er passeren zal volstaan door de chip op de achterzijde van hun deelnemerskaart. Het systeem is vrijdag voorgesteld op de Pier in Blankenberge.

“De deelnemerskaarten zullen dit jaar voorzien zijn van een platte chip met twee antennes die eruitzien als een metalen plaatje”, zegt Pieter Corneillie. “Langs het parcours zullen antennes staan die de chips zullen opsporen en registreren. Daardoor zullen we meer zicht hebben op het verloop van de wandeltochten. Voor de deelnemers gaat het om een comfortverhoging. Zij zullen niet moeten stoppen met wandelen bij de controles waardoor er ook geen files meer zullen ontstaan.”

De Blankenbergse Tweedaagse overschreed tijdens haar veertigste editie vorig jaar voor het eerst de kaap van de tienduizend deelnemers. Dit jaar hopen de organisatoren dat record op 1 en 2 mei te evenaren. Naast het wandelen voorzien de organisatoren ook dit jaar opnieuw een massa animatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier