Deel van vismijn in Oostende wordt gesloopt

Redactie KW

Het visveilinggebouw en 2 rijen pakhuizen van de Oostendse vismijn mogen gesloopt worden.

Dat besliste het Oostendse schepencollege maandagavond. De selectieve sloopvergunning is een stevige stap voorwaarts richting een nieuwe visveiling voor de badstad.

“De sloop is de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe visserijcluster in de stad. De huidige functionele toestand van de gebouwen van de vismijn laat namelijk niet toe om de toekomst van de visserij in Oostende veilig te stellen”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw Bart Tommelein (Open Vld).

Met de goedgekeurde sloopvergunning wordt nu een belangrijke stap gezet voor de uitbouw van een nieuw visserijcentrum dat de motor moet worden van een moderne vismijn en een aansluitende cluster van bedrijven met diverse visserij- en watergebonden activiteiten. Met de nieuwe visveiling wil Oostende een economisch rendabele en moderne vismijn optrekken. Tommelein spreekt ook over een nieuwe veiling met een beeldbepalende functie vanuit de binnenstad en vanop Oosteroever. “De nieuwe visveiling moet dus van hoge architecturale kwaliteit zijn”, besluit hij. Het gedeelte dat momenteel nog geëxploiteerd wordt, blijft in gebruik tot een valabel alternatief is uitgewerkt.

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier