Deel bewoners Westlaan ontevreden over heraanleg

Redactie KW

Bewoners van de Westlaan, in het stuk tussen de Weststraat en de Diksmuidsesteenweg, zijn misnoegd over de heraanleg van hun straat, die een groene boulevard moet worden. “Aan de onpare nummers verdwijnen alle parkeerplaatsen, aan de pare nummers komt een busstation.”

Een dertigtal gezinnen uit de Westlaan, in het stuk tussen de Weststraat en de Diksmuidsesteenweg, zijn gekant tegen de voorgestelde heraanleg van hun straat. “Zowat drie vierde van de huidige parkeergelegenheid verdwijnt : door de aanleg van een bushalte aan de kant van de pare nummers en door het voorzien van een dubbele busbaan verdwijnen alle parkeerplaatsen aan de onpare nummers.”

“Ten tweede zien we een probleem naar veiligheid : overstekende voetgangers en fietsers, bewoners die hun garage verlaten of boodschappen uitladen,… Aanrijdingen en ergernis bij andere weggebruikers zijn niet uit te sluiten”, aldus Roselien Vande Maele.

Een laatste ergernis is de ‘groene boulevard’. “In ons stuk zien we geen verbetering ten opzichte van de huidige toestand.” De bewoners stellen een enkele buslijn voor en het verleggen van de geplande bushaven. De bewoners willen overleg en de aanpassing van de plannen. Bezwaarschriften gaan richting de bevoegde diensten. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier