Dedecker weigert nieuwe burgemeestersvoordracht te tekenen

Redactie KW

Gemeenteraadslid Tom Dedecker (Open VLD) weigert een de burgemeestersvoordracht voor Janna Rommel Opstaele (Open VLD) en een schepenvoordracht voor huidig burgmeester Michel Landuyt (Open VLD) te tekenen. 11 andere gemeenteraadsleden van Open VLD hebben dat wel gedaan. Door de weigering van Dedecker kan de geplande stoelendans voorlopig niet doorgaan, want ook coalitiepartner Progressief Kartel houdt de boot af.

Beide voordrachten zijn blijkbaar nodig om in te spelen op de nakende uitspraak door het Hof van Beroep van Gent in de rechtszaak waarin ook burgemeester Michel Landuyt is betrokken. Die rechtszaak is een vervolg op een eerdere uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg over een geval van schriftvervalsing. De rechtszaken zorgden ervoor dat er in Middelkerke nog steeds geen burgemeester benoemd is en dat de vorige burgemeester (legislatuur 2000-2006) nog steeds de honneurs waarneemt.

Tom Dedecker motiveert zijn beslissing als volgt: “Het is weinig democratisch om nu al voor de uitspraak van de rechter alles te willen regelen. Ik zal mijn standpunt bepalen na de uitspraak en begrijp niet dat er nu al een voordracht moet getekend worden. Misschien wordt de burgemeester wel vrijgesproken.”

Burgemeester Michel Landuyt: “Er is geen formele kandidatuurstelling bij de secretaris. Maar ik ontken niet dat gemeenteraadsleden een voordracht hebben getekend.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier