Dedecker stelt mandaat als LDD-voorzitter ter beschikking UPDATE

Redactie KW

Voor Lijst Dedecker zijn de verkiezingen geen succes geworden. Voorzitter Jean-Marie Dedecker erkent de nederlaag en trekt zijn conclusies. Hij stapt niet uit de politiek maar stelt zijn mandaat als voorzitter ter beschikking. De partijnaam LDD moet ook een nieuwe invulling krijgen.

In West-Vlaanderen is er verlies voor LDD, maar haalt de partij nog een zetel. In alle andere provincies is de kiesdrempel te hoog. En dat beseft Jean-Marie Dedecker. “We zijn gevloerd met een vol punt”, refereerde hij naar een judonederlaag. “We zijn van de kaart geveegd, een tsunami heeft niet alleen onze meubels meegesleurd, maar ook ons huis.”

Comité

Een comité heeft van het bestuur de opdracht gekregen om de tegenvallende verkiezingsuitslag te analyseren en voorstelen te formuleren voor een nieuwe voorzitter en een nieuwe invulling van de partijnaam LDD. Die oefening moet voor een groot deel binnen de 14 dagen afgerond zijn, aldus Dedecker na afloop van het partijbestuur.

(BS/FV)

Kijk naar het nieuws op WTV-Focus, later ook alle uitslagen en duiding in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 18 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier