“Dedecker is doelbewuste bedrieger” (Johan Vande Lanotte)

Redactie KW

Johan Vande Lanotte noemt Jean-Marie Dedecker een doelbewuste bedrieger. Daarmee reageert hij op de uitlatingen van Dedecker, gisteren in het nieuws op Focus en WTV. Die zei dat het Economisch Huis van Oostende een snoepreisje had georganiseerd naar Californië.

Vande Lanotte noemt het geen snoepreisje, maar korte zakenreis, die nuttig was. “De delegatie is op zaterdag vertrokken, heeft 18 uur gevlogen, is de maandagmorgen bij het bedrijf op vergadering geweest en is op maandag zelf nog vertrokken, om opnieuw 18 uur te vliegen. Wie dat een snoepreis noemt is een bedrieger.” Vande Lanotte zegt overigens dat hij niet deelnam aan de reis, zoals Dedecker beweert.

Tijdens de reis bezocht de Oostendse delegatie het bedrijf New Logic, dat in Europa een vestiging wil openen, en ondermeer Oostende op het oog heeft. Dedecker had anoniem documenten in de bus gekregen, met de uitgaven van die reis. “De stukken waarover het gaat, hebben zes weken ter inzage van de gemeenteraad gelegen. Hij heeft ze niet ingezien,” zegt Vande Lanotte.

“Hij verspreidt onzin die goed klinkt omdat dat zijn doelstelling als politicus dient en hij is een bedrieger want hij verspreidt leugens die perfect verifieerbaar zijn. Het zijn de methodes die de sovjetcommunisten en de fascisten gebruikten. Is hij een communist? Zeker niet. Is hij een fascist? Ik hoop en denk het niet. Gebruikt hij dezelfde methodes? Zeer zeker: doelbewust leugens verspreiden omdat hij op basis van waarheidsgetrouwe argumenten nooit aan de macht kan komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier