Deceuninck zwaar in het rood

Redactie KW

De producent van pvc-raamprofielen Deceuninck heeft in 2008 een verlies in de boeken geschreven van 37,4 miljoen euro. Voor 2009 gaat het bedrijf uit Hooglede-Gits uit van een substantiële daling van de vraag op de meeste markten.

In 2007 werd nog een winst van 5,5 miljoen euro gerealiseerd. De omzet vorig jaar bedroeg 629,9 miljoen euro, tegen 656,6 miljoen euro een jaar eerder, of een daling met 4,1 pct. De raad van bestuur stelt voor geen dividend uit te keren.

Deceuninck wijst op de samenloop van ongunstige macro-economische omstandigheden in 2008, waardoor het orderboek vanaf eind oktober plots sterk was teruggelopen. Bovendien worden de resultaten belast door waardeverminderingen en provisies.

Voor 2009 gaat Deceuninck uit van een substantiële daling van de vraag op de meeste markten. In deze omstandigheden, aldus de groep, ligt de focus op de korte termijn op kasstroomgeneratie, kostenbeheersing en het beheren van de netto financiële schuld. Het zegt wel goed gepositioneerd te zijn om in te spelen op de trend om energiezuinig te bouwen. Het bedrijf verwacht vanaf 2010 opnieuw met een positief netto resultaat te kunnen eindigen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier