Deceuninck ziet omzet dalen in tweede kwartaal en stelt verwachtingen bij

Redactie KW

Deceuninck, de producent van pvc-raamprofielen, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 2,4 procent minder omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2010. Voor 2011 stelt Deceuninck haar verwachtingen bij. Dat deelt het bedrijf donderdag mee.

De geconsolideerde omzet daalde tot 152,3 miljoen euro, in het tweede kwartaal van 2010 was dat nog 156,1 miljoen. Deceuninck blijft daarmee onder de analistenverwachtingen. Volgens Deceuninck was de vraag goed in Frankrijk, Duitsland, Turkije en in de Benelux, maar werd dat tenietgedaan door een zwakke vraag in de Verenigde Staten, en in Centraal- en Oost-Europa.

Voor dit jaar verwacht Deceuninck een omzet en nettoresultaat dat vergelijkbaar is met 2010, door de stijgende kosten voor PVC en additieven, de daling van het volume in de VS en ongunstige wisselkoersen. Eerder dit jaar ging Deceuninck nog uit van een groei.

Deceuninck duidt wel op positieve prijs- en mixeffecten, die vooral zouden bevestigen dat het erin slaagt om de gestegen grondstofkosten door te rekenen in de verkoopprijzen. Daarnaast is er een sterkere vraag in regio’s waar met hoge toegevoegde waarde wordt verkocht, en een gunstigere geografische mix. In regio’s met een vraag die zwakker is dan verwacht, zegt Deceuninck, zijn kostenbesparende maatregelen genomen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier