Deceuninck kan profiteren van VS en groeimarkten

Redactie KW

PVC-profielenproducent Deceuninck uit Hooglede-Gits zag zijn jaaromzet in 2012 stijgen met 4 procent, tot ruim 550.000 euro.

Dat heeft het bedrijf te danken aan de groeimarkten in Turkije, Rusland en de VS. De nettowinst lag wel 2 miljoen lager dan in 2011, op 4,2 miljoen euro. Het bedrijf wijst hiervoor op de impact van de wisselkoers op leningen in dollar en op meer voorzieningen voor dubieuze debiteuren. De winstmarges bleven dan weer op peil.

In Europa daarentegen kampte Deceuninck het voorbije jaar met moeilijke economische omstandigheden: consumenten stelden energie-efficiënte investeringen in hun woningen uit. In België en in Centraal-Europa bleven de volumes stabiel, maar in Zuid-Europa, Frankrijk en Nederland was de omzet “zwak”. Het consumentenvertrouwen bereikte een absoluut dieptepunt en een aantal overheidsmaatregelen ter stimulering van energiebesparende maatregelen werden teruggeschroefd.

Voor wat 2013 betreft, blijft de groep op de vlakte. “Het is nog te vroeg op het jaar om te bevestigen of de trend uit 2012 in Europa zich zal doorzetten”.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier