Deceuninck bevestigt verliescijfers voor 2008

Redactie KW

Deceuninck heeft het vierde kwartaal van 2008 afgesloten met een omzet van 140,7 miljoen euro, een daling met 11,1 procent tegenover een jaar geleden. De producent van pvc-raamprofielen bevestigt de prognose om 2008 met een nettoverlies af te sluiten, zo staat donderdag in een trading update.

Met een omzetdaling van 11,1 procent blijft Deceuninck achter op de verwachtingen van KBC Securities. Analist Wim Hoste had gerekend op een daling van 6,3 procent tot 148 miljoen euro. De volumes bij Deceuninck vielen in de laatste drie maanden van het jaar met 13,3 procent terug.

Over heel 2008 boekte het West-Vlaamse bedrijf 629 miljoen euro omzet, een terugval met 4,2 procent tegenover 2007. Op 12 maart maakt Deceuninck de volledige jaarcijfers bekend, maar de groep herhaalt in zijn trading update dat ze een nettoverlies verwacht voor het boekjaar. “De verhoopte kentering in de koers van de Turkse lire ten opzichte van de euro en vooral ten opzichte van de dollar is er niet gekomen”, is te horen.

Clement De Meersman, de gedelegeerd bestuurder van Deceuninck: “Ook 2009 wordt een moeilijk jaar. Pas aan het einde van het eerste semester zullen we in staat zijn om te evalueren of de talrijke overheidsmaatregelen die in heel wat landen werden genomen om de residentiële bouwactiviteit te ondersteunen voldoende zullen zijn om het tij te doen keren.”

Over de op handen zijnde kapitaalverhoging geeft Deceuninck geen nieuws. De groep “pleegt verder overleg met haar kredietverstrekkers” en “zal communiceren zodra ze over meer informatie beschikt”. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier