Deceuninck bereikt akkoord over schuldherschikking

Redactie KW

De West-Vlaamse producent van pvc-raamprofielen Deceuninck heeft met zijn kredietverstrekkers en noteholders een akkoord bereikt over een herschikking van haar kredieten op lange termijn. Met het akkoord is de belangrijkste voorwaarde vervuld voor de kapitaalverhoging van 85 miljoen euro die Deceuninck wil doorvoeren. Dat heeft de West-Vlaamse groep zaterdag bekendgemaakt.

Eerder dit jaar sloot Deceuninck al een raamakkoord met haar kredietverstrekkers voor een herschikking van de kredieten. Dat raamakkoord is nu volledig uitgewerkt in definitieve overeenkomsten. Zo is onder meer afgesproken dat de bilaterale kredieten met een aantal banken worden omgezet in een globale kredietovereenkomst van 137 miljoen euro voor een periode van vier jaar. Voorts worden de bestaande overeenkomsten met de noteholders (een groep Amerikaanse en Engelse institutionele investeerders die inschreven op schuldinstrumenten) vervangen door een nieuwe overeenkomsten.

Volgens Deceuninck levert het akkoord “de nodige financiële ademruimte en liquiditeit om de uitdagende marktomstandigheden en daaraan gekoppelde herstructurering te doorstaan”. Deceuninck kwam in de herfst van vorig jaar in de problemen door een combinatie van factoren: de financiële crisis, de verzwakking van diverse munten, een daling van de omzet en een hoge schuldenlast.

In ieder geval is met het akkoord de belangrijkste voorwaarde vervuld voor de lancering van de kapitaalverhoging die Deceuninck wil doorvoeren. Die kapitaalverhoging moet de balansstructuur van het bedrijf verstevigen. Van die 85 miljoen euro wil Deceuninck 41,3 miljoen euro gebruiken voor de afbouw van de langetermijnschulden. Volgens Deceuninck zijn de voorbereidingen voor de kapitaalverhoging “in een vergevorderd stadium”. De groep hoopt op korte termijn de modaliteiten van de operatie te kunnen aankondigen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier