December dance stelt kruim Scandinavische dansscène voor

Redactie KW

In Brugge is de zesde editie van het jaarlijkse festival December Dance gestart. Onder de titel Nordic Waves stellen het Cultuurcentrum Brugge en het Concertgebouw het kruim van de hedendaagse dansscène uit Scandinavië voor. Landen als Finland, Zweden, IJsland en Denemarken staan op dit moment in voor heel wat vernieuwende creaties: op gebied van film, muziek, koken en ook dans.

Licht. Dat is van groot belang in de Scandinavische landen. Drie kwart van het jaar brengen de Finnen, Noren en IJslanders door onder kunstlicht. De Finse choreograaf Tero Saarinen laat z’n dansers dan ook werken in én met licht. De Fin mocht gisteravond December Dance zes openen, met een bundeling van drie korte voorstellingen, ondermeer z’n internationale doorbraak, Westward Ho!

Vaste waarde

Nordic Wave is goed voor veertien voorstellingen op tien dagen tijd, op drie podia in Brugge. December Dance is na zes jaar een vaste waarde, ook voor het publiek. Volgend jaar zet het festival opnieuw één persoon centraal, dat zal Wim Vandekeybus zijn.

(MD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier