Decathlon legt bos aan in Kortrijk

Redactie KW

De winkelketen van sport- en vrijetijdsartikelen werkt samen met de campagne 1 miljoen bomen in Vlaanderen.

De drie West-Vlaamse vestigingen van Decathlon planten op woensdag 30 november een heus Decathlonbos aan van 1,9 hectare, in Kortrijk. De stad stelt hiervoor de gronden ter beschikking. Dit nieuwe en toegankelijke bos zal deel uitmaken van het Stadsgroen Marionetten, het natuurontwikkelingsproject waarmee de stad ten zuiden van de autosnelweg E17 aan natuurherstel en -behoud doet.

Decathlon zegt dat het eigenlijk dezelfde belangen voor ogen heeft als 1 miljoen boemn voor Vlaanderen. Namelijk: een gezondere samenleving creëren. Uit tal van onderzoeken blijkt dat bossen en bomen een bijzonder weldoend effect op de gezondheid hebben. Bossen zetten aan tot beweging, en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je je inspanning langer volhoudt in een groene omgeving, dan bijvoorbeeld op de loopband. Bossen zorgen ook voor zuivere lucht: niet alleen produceren ze zuurstof, ze halen ook heel wat van het schadelijke fijn stof uit de lucht.

Decathlon haalt de centen voor dit project uit een eigen omschakeling in al de filialen. Klanten krijgen in de winkel niet langer plastic zakken, maar kunnen duurzame draagtassen kopen. De opbrengst van die herbruikbare tassen, dient om het bos te financieren. Elke klant die bij een West-Vlaamse vestiging van Decathlon betaalt voor een draagtas, weet nu dat dit resulteert in nieuwe boompjes en een groener Vlaanderen. Het nieuwe en toegankelijke bos komt er trouwens op wandelafstand van de vestiging van Decathlon, in Kortrijk. Ook de stad laat zich niet onbetuigd, want zij voorziet de gronden voor de aanleg van dit nieuwe bos.

De campagne 1 Miljoen Bomen voor Vlaanderen is een initiatief van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier