Decaluwé gouverneur: ook politieke tegenstanders feliciteren Decaluwé

Redactie KW

Carl Decaluwé (CD&V) krijgt ook van politieke tegenstrevers lof en gelukwensen voor zijn benoeming als provinciegouverneur van West-Vlaanderen. “Ik gun het hem van harte en ga hem missen in de commissie Media”, zegt LDD’er Jurgen Verstrepen. Ook Open Vld’er Bart Tommelein feliciteert Decaluwé en zegt dat de mediacommissie met Decaluwé “een zwaargewicht” verliest.

De lof van Verstrepen en Tommelein is geen toeval. De twee oppositieleden en vaste waarden in de commissie Media vonden in Decaluwé vaak een bondgenoot, met name in hun kritische houding tegenover de openbare omroep.

“Samen hebben we dikwijls aan hetzelfde touw getrokken en tot ergernis van zijn coalitiepartners bleven we politiek voeren op het niveau van de sector niet op basis van ideologie. We hebben leuke momenten meegemaakt en bewezen dat politiek tussen andere partijen met respect kan”, aldus Verstrepen. De LDD’er is er ook van overtuigd dat Decaluwé het goed zal doen als provinciegouverneur. “De juiste man op de juiste plaats”, meent Verstrepen.

Bloemetje

Ook Bart Tommelein werpt een bloemetje over de partijgrenzen heen. “Carl was een fijne collega, met wie ik in de commissie Media goed kon opschieten. Het is duidelijk dat het Vlaams Parlement en zeker de commissie Media een ‘zwaargewicht’ zal verliezen”, aldus Tommelein. “We waren het niet altijd eens, maar konden over de grenzen van meerderheid en oppositie goed met elkaar samenwerken. Dat siert en typeert hem ook”, luidt het. Ook Tommelein is er naar eigen zeggen van overtuigd dat Decaluwé “een waardige opvolger van Paul Breyne zal zijn”.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier