Debat stadsbudget Menen verzinkt in scheldpartij

Redactie KW

In Menen sloeg het debat over het stadsbudget 2011 tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond plots om een bitsige scheldpartij.

CD&V-fractieleider Laurent Coppens zei dat er weinig of geen overleg de opmaak van het stadsbudget voorafging. Burgemeester Gilbert Bossuyt (SP.A) zei dat dat wel degelijk het geval was in de commissie financiën. Het hek was van de dam toen de burgemeester aanhaalde dat er niet wordt overlegd met mensen, die niet te vertrouwen zijn. Coppens voelde zich regelrecht aangevallen en ontstak in woede. Hij vond het optreden van de burgervader ronduit schandalig. De coalitiepartners SP.A. en CD&V zijn al sinds het begin van de legislatuur in een soort vechtscheiding verwikkeld.

Het kwam ook tot heftige incidenten tussen de burgemeester en Alain Dumont van de partij Nieuw en onafhankelijk schepen Karl Debuck. Beiden hadden geen goed oog in de ondoorzichtige stadstussenkomsten in de werking van het OCMW en de Politiezone Grensleie. Bij de aanvang van het debat zei burgemeester Bossuyt dat de stadsfinanciën vrij gezond zijn en de investeringen dit jaar op schema zitten volgens het meerjarenplan. De gemeentelijke belastingen blijven ongewijzigd.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Leie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier