Dean Masschelein van restaurant Boury uit Roeselare is viskok van het jaar

Redactie KW

Dean Masschelein van restaurant Boury is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2013. Al voor de 24ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, rode poon, als hoofdingrediënt.

Vijf finalisten namen het tegen elkaar op in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent. Het ging om Danny Bervoets van restaurant The Dining Room in Lippelo, Michael Mayérus van restaurant Le Sanglier des Ardennes in Durbuy, Willem Koopman van hostellerie le Fox in De Panne, David Crabbe van restaurant Aneth in Brugge en Dean Masschelein van restaurant Boury in Roeselare

Een professionele jury beoordeelde de prestaties. Dean Masschelein van restaurant Boury maakte de meeste indruk op de jury en won de wedstrijd met “Rode poon in 2 bereidingen: fris gemarineerd, raapjes, koolrabi, quinoa en bergamot en gelakt, gefermenteerde look en pompoen jus van sesam”.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier