De Werf boos na negatieve beoordeling

Redactie KW

Kunstencentrum De Werf in Brugge is verbolgen nadat een beoordelingscommissie het centrum een onvoldoende gaf in een pre-advies. Het uiteindelijke advies van de commissie gaat naar de minister van cultuur die daarna beslist of De Werf nog subsidies krijgt. Het gaat om een bedrag van 1 miljoen euro. Als de minister het definitieve advies volgt mag De Werf de deuren sluiten.

Zo ver is het nog niet want De Werf is een petitieactie gestart.

De Werf in Brugge is een begrip voor wie van jazz en theater houdt. Al ruim 20 jaar passeren hier wereldsterren en is het kindertheaterfestival Jonge Snaken een voltreffer. Ook ondermeer Jazz Brugge en Flemish Jazz Meeting zijn unieke concepten van De Werf. En toch geeft de beoordelingscommissie die advies uitbrengt aan de minister De Werf een onvoldoende wegens ondermeer te weinig innovatief en te weinig dynamisch.

Na de fusie met het Net zijn er ook eigen theaterproducties. Jaarlijks komen hier zo’n 10.000 mensen langs. De Werf heeft ook een eigen jazz-label uit, het enige in Vlaanderen en het grootste van de twee in het hele land.

Vanuit een diepe verontwaardiging start De Werf nu een petitieactie op hun website www.dewerf.be. De Werf heeft nu tien dagen de tijd om in het verweer te gaan. Daarna volgt een definitief advies.

Of de minister het uiteindelijke advies zal volgen is nu de vraag. Het antwoord volgt eind april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier