De wensen van het dorp in kaart brengen

Redactie KW

Bijna vijf maanden na een eerste open vergadering van Dorp inZicht is een groep vrijwillige Pervijzenaars klaar met het opstellen van een enquête in verband met de leefsituatie in het dorp. De vrijwilligers brengen de vragenlijst persoonlijk aan huis en vragen alle inwoners ouder dan twaalf jaar om ze in te vullen.

Sinds halfweg vorig jaar zet een kleine groep Pervijzenaars zich in om een leefbaarheidsonderzoek volgens de methode van Dorp inZicht in goede banen te leiden. Tijdens een eerste open vergadering afgelopen oktober, kon elke inwoner zijn mening geven over wat belangrijk is voor Pervijze. Ondertussen is alles wat toen aan bod kwam, verwerkt in een vragenlijst.

Post-it briefjes

“Op de vergadering kon iedereen post-it briefjes aanbrengen op grote aanplakborden die elk een ander thema aangaven. Door het aantal post-it’s per thema, konden we het belang ervan vaststellen. Hoe belangrijker, hoe meer vragen hierover terugkomen in de uiteindelijke vragenlijst”, verduidelijkt Tom Deschilder van de projectgroep. “De enquête heeft een breed draagvlak. Een aantal punten die vroeger veel werden besproken op de dorpsraad werden opgenomen. Er zijn ook vele andere algemene zaken zoals woonomgeving, openbaar vervoer, vrije tijd …”

Dorp inZicht

Het leefbaarheidsonderzoek is een eerste concrete stap om een bewonersplatform op te richten. Alles hangt af van de respons van de inwoners. Hoe hoger, hoe beter het inzicht op de noden en bekommernissen in het dorp en hoe beter een bewonersplatform hierop kan inspelen. “Door de dorpsbevraging zal een duidelijk beeld ontstaan van de problemen en noden in Pervijze.”

(ED voor kw.be)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 26 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier