De waarheid rond Kate Ryan en de Mennefeesten

Redactie KW

Wie zaterdagavond naar de Mennefeesten afzakte om Kate Ryan aan het werk te zien, was eraan voor de moeite, want de zangeres stuurde haar kat. Hoewel ze dezelfde avond nog op het podium van Zomerhit stond in Westende, werkte ze haar daarop aansluitende contractuele overeenkomst ni af.

Wegens overmoeid, luidde de officiële uitleg van haar management, maar andere bronnen beweren dan weer dat ze gewoon geen zin meer had en in Westende in de bar is blijven hangen. Onze showbizzreporter Patrick, die zowel in Westende als op de Menne was, weet perfect hoe de vork aan de steel zit.

Volgens haar manager Tim Pijpen vertrok ze direct na haar optreden. Het klopt dat Kate Ryan vroeg op het podium stond, want de laatste foto op het Radio 2-podium met Kate Ryan namen we om 22.17 uur (bewijs is het uurwerk in ons digitaal fototoestel). De laatste foto in de open lucht van Zomerhit 2008 namen we van Rob De Nys en Nicole en Hugo om 23.20 uur. Daarna trokken we richting backstagetent, waar Kate en haar manager nog zaten.

Ik vroeg haar persoonlijk wanneer ze in Ingelmunster moest zijn, maar ze vertelde me kort dat ze niet zou gaan. Ik dacht dat ze mijn vraag verkeerd begrepen had en dus stelde ik dezelfde vraag aan haar manager, die het nogmaals herhaalde. Géén optreden in Ingelmunster?

Ik begreep het nog altijd niet en dus sprak ik er nogmaals over met manager Tim Pijpen, die zei dat hij dat optreden had geannuleerd wegens oververmoeidheid van de zangeres. Het was toen al 23.30 uur. Een bewijs? Ik stuurde direct een sms met dit bericht naar mijn broer Andy in de Mennefeesttent.

Om 23.42 uur verliet ik Zomerhit 2008. Op de terugweg vanuit Westende naar de Mennefeesten belde een perscollega me op, met de boodschap dat Kate hem had verteld dat ze niét op de Mennefeesten zou optreden.

Ik zei hem dat ik daarvan al op de hoogte was en diezelfde collega belde naar me om 0.09 uur opnieuw. Maandagavond vroeg ik tijdens Tien om te Zien aan die collega of Kate Ryan op dat bewuste uur nog op Zomerhit was. Hij vertelde dat ze praktisch gelijktijdig vertrokken waren. Kate Ryan vertrok dus tussen 23.42 en 0.09 uur uit Westende.

Nog een bewijs? Op het moment dat we vertrokken, liet Kate zich fotograferen met personeelsleden dat had meegewerkt aan de barbecue. De fotograaf beschikte over een professioneel digitaal toestel mét ongetwijfeld ook het uur erop vermeld.

Besluit: Kate was wel degelijk langer dan haar optreden present tijdens Zomerhit 2008. Of stonden het uurwerk van Kate en Tim nog op het Poolse uur, van waaruit ze ‘s morgens waren geland in Zaventem? We wensen Kate een spoedig herstel toe, maar we vinden toch dat de waarheid mag gezegd worden.
(Patrick Depypere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier