De Toverlantaarn brengt Belgische première van musical ‘3 Musketiers’

Redactie KW

De Toverlantaarn wordt 15 jaar. En om deze verjaardag te vieren brengt het jeugdtheatergezelschap in april 2011 de Belgische première van ‘3 Musketiers’, een Joop van den Ende musical die in Nederland al furore maakte. De Toverlantaarn is niet aan zijn proefstuk toe: in 2006 lokte zijn musical ‘Oliver’ meer dan 5.000 bezoekers naar CC Het Kruispunt in Diksmuide.

3 Musketiers is een jonge, verfrissende musical die het avontuur vertelt van d’Artagnan die het wil maken als musketier van de koning van Frankrijk. De 15 voorstellingen staan gepland in de paasvakantie van 2011 en zullen opnieuw plaatsvinden in CC Het Kruispunt in Diksmuide. De repetities starten binnenkort, bijna anderhalf jaar dus voor de eerste voorstelling.


De Toverlantaarn kan voor deze productie opnieuw een beroep doen op de muzikale leiding van Geert de Deygere (die ook bij ‘Oliver’ de muzikale leiding had) en de regie van Tom Durie. De choreografie wordt verzorgd door Sofie Descamps. Matthias en Marieke Bauw spelen de hoofdrollen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier