De Story van Thomas Siffer en Nieuwpoort

Redactie KW

Tot 7 januari was Thomas Siffer nog hoofdredacteur bij Story, nu opent hij een nieuwe B&B in Nieuwpoort. We zochten hem op en kwamen meer te weten over de haat-liefdeverhouding met Nieuwpoort, zijn frustraties en zijn drive.

Thomas Siffer maakte van Story weer een spraakmakend blad. „Story was een stille dood aan het sterven en wij hebben dat blad helemaal laten herleven”, klinkt het. Het hele interview lees je in Krant van West-Vlaanderen, enkele quotes kunnen we jullie nu al serveren.

Waarom hij ja zei, toen ze vroegen of hij Story wilde leiden :

„Ik moest enkel de naam Story behouden, voor de rest mocht ik een compleet nieuw ‘society and celebrity’-blad maken. Wat natuurlijk een fantastische uitdaging was.”

Over de perceptie dat Story een boekje is dat klakkeloos roddels op papier gooit :

„Wat is een roddel ? Dat is een verhaal dat je hoort en verder vertelt zonder het te controleren op de waarheid. Zoiets doen wij nooit ! Er zijn zelfs veel verhalen die we niet brengen, omdat we de privacy van de mensen zouden schenden, vooral dan bij BV’s die nooit met hun privacy te koop hebben gelopen. Maar als Veronique De Kock een nieuw lief heeft, dan mogen wij dat toch brengen?”

Over hun berichtgeving over de zelfmoord van Yasmine :

„Mensen hebben ons dat kwalijk genomen. Maar als je dat aandachtig analyseert en vergelijkt met de berichtgeving van de ‘gerespecteerde’ media over de dood van Frank Vandenbroucke ?! Man, daar zijn pas fouten gemaakt!”

Of hij zelf met zijn verhaal in Story zou willen staan ?

„Neen. Als je een blad of een krant gebruikt om je carrière een boost te geven, dan geef je hen in feite een vrijgeleide om daarmee door te gaan. Je begint met te vertellen over je triestige jeugd en voor je het weet, moet je zaken vrijgeven die je liever geheim houdt.”

Over Nieuwpoort :

„Ik word niet aangetrokken door de zee. Maar het is wel tof dat je alles weer herkent als je Nieuwpoort binnenrijdt. Ik denk dat die nostalgie wel groeit met ouder worden. Maar ik heb hier ook veel ongelukkige momenten gehad. Op een bepaald moment wilde mijn vrouw een appartement aan zee. Ik zei : ‘Ga gerust zoeken, maar alstublieft niet in Nieuwpoort’. Een paar weken later had ze iets gevonden, in Nieuwpoort ! Alleen voor haar ben ik na twaalf jaar teruggekeerd.”

(WDM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier