De schatkamer van Danny uit Veldegem: een keuken uit grootmoeders tijd

13/05/11 om 17:50 - Bijgewerkt om 17:50

De rubriek 'Alles Uit De Kast' was deze week goed voor een flinke verrassing in De Weekbode Torhout. Danny Rotsaert bleek immers over een schat aan bijzonderheden te beschikken. Wij mochten binnenkijken in zijn kleine schatkamer.

Voor Alles Uit De Kast gluren we binnen bij Jan Modaal. In diens kast, kamer of keuken gaan we op zoek naar leuke verhalen. Deze week streken we daarvoor neer in de Koning Albertstraat, ten huize van Danny Rotsaert, drankenhandelaar op rust. Hij troonde ons mee naar zijn 'bouchon de Rotsaert'.

"We hebben een keuken in onze woning waar mijn vrouw op zondag de baas speelt", vertelt hij. "Maar achteraan de stapelruimte heb ik zelf een keuken ingericht en dat is mijn heiligdom. Alles wat ik door de jaren heen heb verzameld wat met de keuken en eten te maken heeft heb ik daar samengebracht. Er steekt een ferme brok nostalgie in mijn eigen keuken uit moeders en grootmoeders tijd : een Leuvense stoof, een kapblok van de slager, een snijmachine, zelfs een toog uit de tijd van toen..."

Neem vooral zelf een kijkje in het bijhorende fotoalbum...

(RS)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.