De Roovers verrassen publiek op eerste dag Theater aan Zee Oostende

Redactie KW

In Oostende is Theater aan Zee gestart. Op de eerste dag hadden de bezoekers al keuze tussen 15 theatervoorstellingen en muziekoptredens.

Centrale gast van deze TAZ editie is het theatercollectief De Roovers. Zij verrasten het publiek op de openingsdag met BLUE REMEMBERED HILLS in de duinen van de Oostendse Oosteroever.

Blue Remembered Hills

Blue Remembered Hills gaat over de fantasie van zeven kinderen die op hol slaat tijdens de oorlog. Ze spelen hun eigen oorlogje tegen een fictieve vijand, maar het kinderspel wordt grimmiger en loopt uit de hand.

Locatie

De Roovers vonden in de duinen de ideale locatie voor hun voorstelling. De vaste kern van het Antwerps tehatercollectief deed voor de TAZ voorstelling een beroep op Adriaan Van Hoof. “We hebben dit stuk al meer gespeeld en er zijn wat wissels geweest. Dat maakte het spannend. Maar het is vooral de locatie die het bijzonder maakt”, aldus Adriaan Van Hoof.

Piv Huvluv

Piv Huvluv sloot de eerste dag af met zijn platendraaier en originele muziekkeuzes. Het Café Koer in het Leopoldpark was met dit tropische weer de ideale stek. Het park is één van de 45 TAZ locaties. Het festival loopt tot volgende week zaterdag met meer dan 400 voorstellingen.

(B.V./E.D.)

Meer vanavond in het nieuws van Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier