De Nieuwe Gouden Spade uit Ieper verkoopt Strooizout for Life

Redactie KW

De laatste ‘Music For Life’ van Studio Brussel zamelt geld in voor de strijd tegen diarree. Ook in Ieper worden weer een aantal acties op het getouw gezet. De origineelste komt van het personeel van de Nieuwe Gouden Spade : zij verkopen strooizout.

Céderic Fieuw uit Langemark is ICT-specialist bij De Nieuwe Gouden Spade, zijn collega Bert Bonduelle uit Brielen werkt er op de dienst inkoop. “Toen we hoorden dat StuBru met Music For Life geld wou inzamelen om de strijd aan te gaan tegen diarree bij kinderen in arme landen, besloten we meteen om de actie te steunen”, zeggen Céderic en Bert. “Onze enige voorwaarde was om met iets origineels uit te pakken, dus niet de zoveelste verkoop van pannenkoeken, wijn, chocolade of koekjes, want de mensen zijn dat een beetje beu. Met de winter voor de deur besloten we dat het strooizout zou worden.”

20.000 kilo

Eigenlijk hadden Céderic en Bert vorig jaar al met strooizout willen leuren, maar de gure winter en het ermee gepaard gaande zouttekort speelden hen toen parten. De twee hopen nu stilletjes op sneeuw, want dat zou de verkoop een extra boost kunnen geven. “Momenteel hebben we al 7.000 kilo strooizout verkocht, we mikken op 20.000 kg. Op maandag 19 december willen we een cheque van 3.000 euro in het ‘glazen huis’ in Gent overhandigen.”

Wie niet thuis was toen ze aanbelden en toch zout wil kopen, kan terecht in De Nieuwe Gouden Spade. “We hebben zakken van 10 kg voor 5 euro en 25 kg voor 10 euro. Ook op de Ieperse zaterdagmarkt vind je een verkoopstand van ons strooizout.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier