De Nieuwe Barriere moet huisvestingsprobleem Roeselaarse bolders oplossen

Redactie KW

De Nieuwe Barriere in de Zilverbergstraat moet het huisvestingsprobleem van de Roeselaarse bolders oplossen. Twee clubs staan sinds de afbraak van de tra in Au Grand Café en de gezondheidsproblemen van de uitbaatster van Café Schiervelde op straat. De tra in de Nieuwe Barriere moet soelaas bieden.

De Nieuwe Barriere is een horecazaak met aanpalende boltra waarvan de eigenaar vier jaar geleden noodgedwongen moest stoppen door gezondheidsproblemen. “Ik heb ook nooit gezocht naar iemand die de uitbating wou overnemen”, vertelt eigenaar Guido Vandepitte. “

Daar komt nu verandering in. Pieter Dewaele neemt de zaak samen met zijn vrouw Joni Lavaert over. “Normaal openen we tegen januari 2012. Het restaurant is onze prioriteit maar we zijn zeker van plan om de tra te behouden. Voor groepen maar ook eventueel voor geïnteresseerde clubs”, aldus Pieter.

Goed nieuws dus voor de Grand Café Bolders en de bolders van Café Schiervelde. Tot dan kunnen de bolders voor hun officiële prijskampen in dienstencentrum Ten Elsberge terecht.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier