De N8 in Vleteren wordt minder breed dan in de plannen voorzien

Redactie KW

Een aantal lokale CD&V-politici stellen dat de aangepaste N8 in Vleteren maar 18 meter breed zal zijn, en niet 42 zoals de mensen vrezen. Vlaams Minister van Openbare Werken en Leefmilieu Hilde Crevits bevestigt dat. Schepen Lut Demeyer van Vleteren spreekt van een verkiezingsstunt. De herinrichting van de N8 tussen Ieper en Veurne blijft dus voor beroering zorgen.

De herinrichting van de N8 zorgt voor heel wat ongerustheid. Langs het hele traject tussen Ieper en Veurne staan vele zwarte vlaggen en protestaffiches. Schepen Lut Demeyer van Vleteren heeft de plannen voor de nieuwe N8 al bestudeerd. In haar gemeente is een breedte van 42 meter voorzien. Ze gelooft dan ook niet dat de weg er maar 18 meter breed zal zijn, zoals een aantal CD&V-politici nu stellen.

Volgens het kabinet van Vlaams minister Hilde Crevits is er op de ruimtelijke uitvoeringsplannen inderdaad een strook van 42 meter voorzien voor Vleteren. Maar daar zal maar zo’n 18 meter effectief worden van benut om twee rijstroken en twee fietspaden aan te leggen. Volgens het actiecomité ‘Geen streep door de Westhoek’ is dat een hoopvol signaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier