De Mandel op Botermarkt Roeselare wordt modern flatgebouw

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De vroegere kantoren van De Mandel zijn samen met de sociale appartementen in datzelfde gebouw verkocht en zullen omgetoverd worden tot een modern flatgebouw.

“We hebben verschillende opties overwogen, maar uiteindelijk besloten om het hele pand te verkopen. Zeker gezien de locatie in het centrum was het gebouw afbreken en een nieuwbouw zetten geen evidentie”, vertelt Hilde Smits, diensthoofd Projecten van De Mandel. De sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel verhuisde in januari 2013 naar hun kantoren in de Groenestraat en hun vroeger hoofdkwartier op de Botermarkt stond al een tijdje leeg. Ook de laatste bewoners van de sociale appartementen waren immers al enige tijd weg.

“Waarom we dat pand zelf niet renoveren ? Omdat er geen renovatiebudgetten meer zijn van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. We hadden een hele tijdrovende procedure moeten opstarten voor een onzeker eindresultaat. Zouden we geld krijgen of niet ? We hebben dan de knoop doorgehakt om het hele pand te verkopen want het gebouw afbreken en een nieuwbouw zetten is ook niet zo evident. Het pand bevindt zich echt in het hart van het stadscentrum.”

(Peter Soete)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier