De Mandel koploper in de realisatie van huurwoningen

Redactie KW

In heel Vlaanderen is er geen enkele sociale huisvestingsmaatschappij die meer sociale huurwoningen realiseert dan De Mandel. Dat blijkt uit cijfers die De Mandel bij minister Freya Van den Bossche opvroeg.

Met het decreet Grond- en Pandenbeleid uit 2009 wil de Vlaamse regering tegen 2020 48.000 extra sociale huurwoningen, 21.000 extra sociale koopwoningen en 1.000 extra sociale kavels realiseren. Ondertussen zijn we 2 jaar verder en polste Vlaams volksvertegenwoordiger Griet Coppé naar de stand van zaken. In de top 10 van meest actieve sociale huisvestingsmaatschappijen, neemt De Mandel het voortouw. Met de realisatie van 206 sociale woningen in 2009 en 2010 is de huisvestingsmaatschappij de meest productieve maatschappij in Vlaanderen. Daarmee realiseerde De Mandel bijna evenveel woningen als er in de hele provincie Vlaams-Brabant (233) bijkwamen.

In heel West-Vlaanderen werden in totaal 821 sociale huurwoningen gebouwd. Met dit cijfer volgt onze provincie kort op Oost-Vlaanderen, dat de leiding neemt (855). De Mandel is goed voor 1/4e van de extra sociale woningen in West-Vlaanderen.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier