De Lovie in Poperinge oogst hoppescheuten

Redactie KW

Al 20 jaar worden in De Lovie in Poperinge, waar mensen met een verstandelijke handicap verblijven, hopscheuten geteeld. De delicatesse staat al die jaren al op de kaart van heel wat gastronomische restaurants. In de jaren 80 is een methode ontwikkeld om hopscheuten ook in een serre te telen. De oogstperiode is hierdoor meteen met enkele maanden verlengd en daar zijn de mensen van De Lovie best fier op.

Heel wat restaurants, van aan de kust tot diep in de Westhoek, zijn klant in De Lovie en zetten de delicatesse op hun kaart. Hoppescheuten zijn krokant en hebben een notensmaak. Vorig jaar is voor de primeurhopscheuten nog meer dan 1000 euro betaald. Gewoonlijk schommelt de prijs rond de 80 euro. De bewoners van de Lovie hebben elk hun taak met intafelen, oogsten en plukken.

In De Lovie in Proven bij Poperinge krijgen ruim 500 mensen met een verstandelijke beperking begeleiding. Een 20-tal werkt dagelijks op de hoeve in de moestuin, in de boomgaard of bij het kweken van kleinvee.

Vanavond schuiven alle hopscheutentelers van de Lovie de voeten onder tafel in restaurant Pegasus in Poperinge. Chefkok Bert Recour trakteert met op het menu jawel… hopscheuten.

De Lovie in Poperinge oogst hoppescheuten

Bekijk hier de reportage

(K.V./N.D)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier