De Lovie in Poperinge oogst hoppescheuten

05/02/13 om 17:44 - Bijgewerkt om 17:44

Bron: Kw

Al 20 jaar worden in De Lovie in Poperinge, waar mensen met een verstandelijke handicap verblijven, hopscheuten geteeld. De delicatesse staat al die jaren al op de kaart van heel wat gastronomische restaurants. In de jaren 80 is een methode ontwikkeld om hopscheuten ook in een serre te telen. De oogstperiode is hierdoor meteen met enkele maanden verlengd en daar zijn de mensen van De Lovie best fier op.

Heel wat restaurants, van aan de kust tot diep in de Westhoek, zijn klant in De Lovie en zetten de delicatesse op hun kaart. Hoppescheuten zijn krokant en hebbe...

Verder lezen?

Abonneer u nu op KW. Het biedt tal van voordelen:
  • Digitale toegang tot KW van deze week
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW
  • Toegang tot het KW archief

Kies hier uw abonnement op maat:

Proef

E-krant + KW.be
1 maand GRATIS

Activeer nu »

Comfort Abonnement

Krant + E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Digitaal Abonnement

E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Gelieve een geldig e-mailadres mee te geven
Er is een fout opgetreden