De Lovie in Poperinge oogst hoppescheuten

05/02/13 om 17:44 - Bijgewerkt om 17:44

Bron: Kw

Al 20 jaar worden in De Lovie in Poperinge, waar mensen met een verstandelijke handicap verblijven, hopscheuten geteeld. De delicatesse staat al die jaren al op de kaart van heel wat gastronomische restaurants. In de jaren 80 is een methode ontwikkeld om hopscheuten ook in een serre te telen. De oogstperiode is hierdoor meteen met enkele maanden verlengd en daar zijn de mensen van De Lovie best fier op.

Heel wat restaurants, van aan de kust tot diep in de Westhoek, zijn klant in De Lovie en zetten de delicatesse op hun kaart. Hoppescheuten zijn krokant en hebbe...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!