De Link-initiatiefnemer legt burgervoorstel op tafel van Roeselaarse gemeenteraad

Redactie KW

Op maandag 26 maart wordt een nieuw burgervoorstel – eerder werd al een voorstel voorgelegd voor lagere gemeentetaksen – aan de leden van de gemeenteraad voorgesteld. De Link-initiatiefnemer Joris Olivier wil dat de stad het lokaal collectief huis-aan-huis vervoer subsidieert.

Naar aanleiding van de Vlaamse Prijs Dorp met Toekomst werd in Oekene het mobiliteitsproject De Link opgestart. “De Link groeide spontaan uit de werkelijke noden en op vraag van de bevolking”, zegt initiatiefnemer Joris Olivier.

‘Volwaardig lokaal vervoer’

Het principe is simpel : de Oekenaar belt rechtstreeks de lokale vrijwillige Link-chauffeur die hem onmiddellijk met het Link-minibusje thuis ophaalt en vervoert. “Het is de bedoeling om De Link uit te bouwen als volwaardig lokaal vervoer.”

Op maandag 26 maart legt Joris Olivier zijn burgervoorstel op de tafel van de gemeenteraad. “We vragen dat de stad het initiatief voor één jaar voor een bedrag van 40.000 euro subsidieert.”

Dagelijks dienstbetoon ?

Na een gratis inloopperiode van één jaar zou de bevolking dan opnieuw inspraak krijgen omtrent een te betalen bijdrageprijs in de toekomst. “Indien een meerderheid wordt gevonden, zou De Link dan een dagelijks gemeenschappelijk geregeld dienstbetoon worden.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier