De Lijn West-Vlaanderen vervoerde in 2011 ruim 1 miljoen reizigers minder dan in 2010

© BELGA
Redactie KW

De Lijn heeft vorig jaar in West-Vlaanderen 70,7 miljoen reizigers vervoerd. Dat zijn er 1,3 miljoen minder dan het jaar daarvoor. Volgens de directie heeft dat te maken met besparingen op het aantal kilometers en beperkingen van het aanbod. Opmerkelijk is het succes van de kusttram en de stadsbussen in Brugge.

In 2011 namen 11 miljoen reizigers in Brugge de bus. Zowel de stadslijnen als de bussen van en naar de rand zijn volgens De Lijn een succesverhaal. Daarom besliste de directie om volgend jaar te starten met een proefproject met 3 elektrische bussen die tussen het station en de Brugse markt worden ingezet.

Kusttram

De kusttram kende dan weer zijn beste jaar ooit met 13 miljoen reizigers. Intussen wordt in opdracht van De Lijn een studie uitgevoerd over de doortrekking van de kusttram naar Veurne. Ofwel gebeurt de doortrekking via Ster der Zee of via Oostduinkerke.

Verlies

De Lijn maakte vorig jaar wel 19 miljoen euro verlies. Daarom moet er nog verder bespaard worden. Vanaf 1 juli gaat de nieuwe dienstregeling in van De Lijn. De directie wil daarover geen verdere informatie kwijt zolang de informatieronde voor het personeel loopt.

De Lijn West-Vlaanderen vervoerde in 2011 ruim 1 miljoen reizigers minder dan in 2010

Bekijk hier de reportage

(BS/BV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier