De Lijn verhuist niet

Redactie KW

De Lijn ziet het voorstel van de stad Diksmuide om de bussenstelplaats aan het Diksmuidse station te verhuizen naar de kant van de Esenweg niet zitten. Wel zou op termijn de witte loods van De Lijn worden gesloopt en zou een deel van het terrein kunnen worden vrijgemaakt voor woongelegenheden en winkels.

Diksmuide wil de stationsbuurt opfrissen en anders gaan inrichten. Daarom had de stad aan De Lijn voorgesteld om de huidige bussenstelplaats te verhuizen naar de weide tussen de sporen en de Esenweg. De Lijn West-Vlaanderen heeft de stad nu laten weten dat zij die verhuizing niet zien zitten.

“De Lijn West-Vlaanderen vond het blijkbaar geen meerwaarde”, aldus schepen Kurt Vanlerberghe. “Volgens De Lijn zou een verhuizing naar die plek een exploitatieverlies betekenen, omdat de bussen meer tijd zouden nodig hebben om de voorgestelde locatie te bereiken. Ook zou het personeel van De Lijn niet echt enthousiast zijn over het voorstel en moet er ook worden bespaard.”

“Wel zou De Lijn overwegen om de huidige witte loods af te breken en in de toekomst de bussen in de open lucht te parkeren”, gaat Kurt Vanlerberghe verder. “Dan zou De Lijn wat minder plaats nodig hebben en het terrein wat kunnen inkrimpen. Een deel ervan – zo’n 2.000 m² – zou dan kunnen worden gebruikt voor andere functies, bijvoorbeeld voor woongelegenheden en handelszaken.”

Zie ook Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 10 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier