De Laatste Showband, SX en Mauro Pawlowski kleuren Maybee Festival

Redactie KW

Het weekend van 1 mei wordt alvast een muzikaal toppertje in Roeselare. Op 30 april is er op het Stationsplein de zesde editie van het Maybee Festival met De Laatste Showband als hoofdact. Op zondag is er Feest op het plein met een optreden van de Ketnetband.

De organisatie van het Maybee Festival in Roeselare heeft z’n affiche bekendgemaakt. Elco, de winnaar van de Animo Rock Rally, mag het festival openen rond 17.30 uur. Daarna is het de beurt aan ander lokaal talent met Anus De Band. “Dan stappen we over op de nationale toppers”, horen we bij Nikolas Nuytten van de organisatie. “Eerst en vooral met Mauro Pawloski die we vooral kennen van de Evil Superstars en dEUS. Hij komt langs met zijn soloproject. Daarna is het de beurt aan SX, een band uit Wevelgem die momenteel grijs gedraaid wordt op Studio Brussel met hun Black Video.” Rond 22.45 is het dan aan de hoofdact van de avond met De Laatste Showband. “Het wordt een van de laatste optredens van hen. Zij krijgen aan de zang de hulp van Stijn Meuris en Kathleen Vandenhoudt.”

Op zondag 1 mei is er voor het eerst Feest op het plein. Daarbij staat het gezin centraal. “Met animatie en vooral een optreden van de Ketnetband”, voegt Michèle Hostekint, voorzitter van de gemeenteraad en mee in de organisatie, daar nog aan toe.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier