De Kust vestigt wereldrecord met grootste strandbal

Redactie KW

De Kust heeft een vermelding in ‘Guinness World Records’ gehaald. Na de recordpoging met de grootste strandbal ter wereld heeft Guinness World Records zopas bevestigd dat het record is gevalideerd. De grootste strandbal ter wereld (12,59 meter) staat nu officieel op naam van de Kust. Het record werd op 8 augustus gevestigd op de Place Saint-Lambert in Luik. In dit kader organiseerde Westtoer voor de Kust een promotiecampagne in Wallonië.

Westtoer en de tien kustgemeenten blijven grote aandacht besteden aan Wallonië, de tweede belangrijkste markt voor de Kust. Met de campagne ‘A bout de souffle. Tous à la Côte’ is deze zomer daarom een groots evenement georganiseerd in Luik waar de grootste strandbal ter wereld werd opgeblazen.

“Hiermee plaatsen we de Kust op een originele manier in de kijker”, zegt Philippe Lefebvre van Westtoer. “Het spektakel op Place Saint-Lambert in Luik was een stunt waarmee we de kustsfeer naar Wallonië hebben gebracht. Franstalige Belgen kennen de Kust goed. We willen vooral een gastvrije, kwalitatieve en actieve Kust promoten. In de vier seizoenen blijft de Kust meer dan ooit een goed bereikbare kortbijbestemming voor een korte of lange vakantie”, aldus Philippe Lefebvre.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier