“De kust verdient een beter imago”

Redactie KW

Meetkerkenaar Geert Hoorens is Regiomanager Kust bij Westtoer. Uw vakantie aan zee is zijn job.

Als Regiomanager Kust is Geert Hoorens zowat de ombudsman tussen de kustgemeentes, de aanverwante sectoren en de hogere overheid. Lobbyen bij de Vlaamse, federale en Europese instanties is een van zijn kerntaken.

‘Dat de kust een negatieve connotatie heeft vanwege haar verstedelijkte kuststrook is sterk overdreven’, vertelt Geert. ‘Akkoord, mooi is het niet, die hoogbouw. Maar het stedelijke gebied beslaat maar een derde van de kustlijn, twee derde van de regio is overgangsgebied of natuurgebied waar kan gefietst en gewandeld worden.’

‘De basisingrediënten van de kust zijn de zee, het strand en de duinen. Die garanderen ook in de herft en winter een gezond decor om te verpozen en te ontspannen. Als de zon dan ook nog eens van de partij is, is het helemaal feest.’

‘Daarnaast heeft onze kust ook nog heel wat andere troeven. Er is de culinaire meerwaarde: van frituur tot sterrenrestaurant, je vindt het allemaal aan de kust. Bovendien zijn er ook heel wat evenementen’, prijst Hoorens aan.

In de toekomst wil de Kustmanager nog een aantal strategische projecten op poten zetten. Hij wil een beter imago voor de kust en de Kusttram een facelift geven.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier